כרמי המושבה
יקב כרמי בת שלמה הוביל את רוח החדשנות בתעשיית היין הישראלית כיקב היחיד שהשתמש במיכלי בטון בצורת ביצה להתססת היין. הנקבוביות של הבטון מאפשרת מיקרו–חימצון יחד עם בידוד מצוין ששומר על היין בטמפרטורה קרירה ואחידה, המשנה את הקינטיקה של התסיסה. הקירות המעוקלים מערבבים את המשקעים שבתוך המיכל ומפיחים ביין רוח חיים.
כל היינות שלנו זכו להערכה רבה ממבקר היין המפורסם רוברט פרקר מכתב העת Wine Advocate, ודורגו בעקביות בין היינות הטובים ביותר במזרח התיכון. לאחרונה, מבקר היין המוערך מארק סקווירס הרעיף שבחים על יינות השרדונה ויין Betty’s Cuvee שלנו. בשנת 2019, זכה יקב כרמי בת שלמה לכבוד להיבחר כאחד משני היקבים הישראליים שהוזמנו להציג את תוצרתם באירוע היין החשוב Matter of Taste בשוויץ.
נטיעת הכרמים
אנו משתמשים בשיטת גידול גפנים ידידותית לסביבה ליצירת סביבה מגוונת ביולוגית המפחיתה במידה רבה את השימוש בריסוס. אנו מגדלים גידול כיסוי לחיזוק העשבייה המקומית, ומאפשרים לעשבים השוטים שבין הגפנים לצמוח כדי לטפח סביבה אקולוגית שלמה בכרם שלנו. הטורפים האוכלים את המזיקים, לצד מניעת סחף של הקרקע, מאפשרים לנו לרסס הרבה פחות. גידול הכיסוי מוסיף לקרקע חנקן וחומרים מזינים. במשך השנים שב גידול הכיסוי בחזרה לאדמה ויוצר קומפוסט טבעי המשמש כדשן אורגני לקרקע.
הכרמים וזני הענבים של יקב בת שלמה
על גדת נחל דליה, בכרם הנחל שלנו גדלים זני סוביניון בלאן וסמילון. תנאי מזג האוויר ותמהילי הקרקע המגוונים איפשרו לנו ליצור מספר זנים ייחודיים עם פרופילי טעם וארומה מיוחדים. הנחל, למרות שברובו זורם באגן אבן גיר, מתאפיין בתמהילים שונים של משקעים הנובעים מהתקופות שבהן הנחל שינה את מסלולו או עלה על גדותיו, ומותיר את אותות העבר וההווה שלו ביין.
כרם חורשן שלנו, שגם בו גדלים ענבי סוביניון בלאן, מצוי בשטח מבודד לאורך הצד התלול של הגבעה מתחת ליער ופונה לצפון. גרם חורשן מקדם את פני השמש בשעת הזריחה, ותחושת החמימות של אור השמש ממשיכה ללוותו במשך כל שעות היום. אבן הגיר הסלעית הכבדה עם הקרקע העילית המועטה יוצרים סביבה מאתגרת ודחק טבעי ליינות המעשירים את טעמם.
בתחתית כרם הגבעה שלנו אנו מגדלים את ענבי זן השרדונה. בגבעה לאבן הגיר שכבה מעט עבה יותר של קרקע עילית. הנטיעה המקורית של ענבי קברנה סוביניון הנה מעל ענבי השרדונה באבן הגיר הסלעית של הגבעה עם חשיפה רבה יותר לדרום.
זני קברנה פרנק ופטיט ורדו מצטרפים לקברנה סוביניון על קרקע רדודה מאוד זו, כך שהשורשים מצויים כמעט בשלמותם בתוך סלע היסוד של אבן הגיר.
הגישה הייחודית של יקב כרמי בת שלמה מניבה מספר רב יותר של גפנים לדונם, עם רמת צפיפות גבוהה יותר, העולה במידה רבה על הממוצע בישראל. צפיפות זו מובילה לתחרות בין הגפנים ויוצרת דחק טבעי בעודם נאבקים ביניהם על ההזדמנות לפרוח. הדחק מוביל לפחות ענבים לגפן ולטעמים מרוכזים ועמוקים יותר.
איזון הרמוני עם הטבע
אנו עובדים עם הכורם רב המוניטין דן פישל כדי להבטיח שהכרמים שלנו יתאפיינו במערכת אקולוגית מגוונת ומאוזנת, העשירה בטורפים טבעיים. במקום לרסס בקוטלי חרקים, פרחים הצומחים באופן טבעי בין הגפנים מושכים צרעות וחיפושיות המרחיקות את קמחית האורז ומזיקים אחרים. פרחים אלו הצומחים בין הגפנים פועלים כגידול כיסוי המוסיף לקרקע חומרים מזינים ומונע סחף.
מומחיות בייצור יין
בהנחיית היינן המוערך שלנו ארי ארל, שעבד ביקבי קולג'ין סלארס ואו'שונסי בעמק נאפה, אנו מייצרים יין באיכות הגבוהה ביותר עם תשומת לב מרבית לפרטים. אנו משתמשים בטכנולוגיות החדשניות ביותר במדעי החקלאות של גידול ענבים המניבות ריכוז, סגנון ותכולת אלכוהול ייחודיים. אנו עושים שינויים בכרם על פי טעם היין, שכן ייצור היין מתחיל עוד בשדה.
היינן שלנו ארי עוקב בקפידה אחר כל שלב בתהליך ייצור היין מבחירת הגפנים, מועד הבציר ותהליך התסיסה הטובים ביותר ליצירת יין עם מרקם מרוכז. תהליך ההשריה הממושך המותיר את הקליפות על הענבים במשך תהליך התסיסה מניב יין עשיר ורך, עם תחושת פה חלקה יותר והתיישנות טובה יותר. לאחר התסיסה, הכבישה נעשית במקום נפרד כדי לייצר את היין המשובח ביותר שלנו.
אנו ביקב כרמי בת שלמה שואפים למצוינות בכל מה שאנו עושים, משיטות חקלאיות אקולוגיות מאוזנות ועד לשימוש בטכניקות המתקדמות ביותר של ייצור היין כיום. יקב כרמי בת שלמה מייצר כמה מהיינות המשובחים ביותר בישראל.
לביקור באתר היקב