אנו ביקב כרמי בת שלמה שואפים למצוינות בכל מה שאנו עושים, משיטות חקלאיות אקולוגיות מאוזנות, ועד לשימוש בטכניקות המתקדמות ביותר של ייצור היין כיום. יקב כרמי בת שלמה מייצר כמה מהיינות המשובחים ביותר בישראל.  

אנו ביקב כרמי בת שלמה שואפים למצוינות בכל מה שאנו עושים, משיטות חקלאיות אקולוגיות מאוזנות, ועד לשימוש בטכניקות המתקדמות ביותר של ייצור היין כיום. יקב כרמי בת שלמה מייצר כמה מהיינות המשובחים ביותר בישראל.  

היין שלנו

סוביניון בלאן

אנו בוצרים את כל הענבים שלנו עם שחר. ביקב אנו דוחסים את הענבים; לעתים אשכולות שלמים. לאחר שקיעה קרה של 2-3 ימים אנו מעבירים את היין לתסיסה במיכלי בטון ייחודיים בצורת אבוקדו. אנו משתמשים בשיטת רמת החמצון הנמוכה עם דגש על מגע עם המשקעים. אנו מערבבים ולאחר מכן מייצבים את היין לפני הביקבוק. כל התהליך נמשך בין 6-8 חודשים. אנו קוראים ליין קברנה בלאן בסגנון ישראלי; בין יינות קליפורניה לניו זילנד כיוון שאיננו משתמשים בחביות עץ אלון. אנו מעוניינים ביין עם מבנה חזק, חומציות רבת עוצמה, וטעם מרענן ונקי מאוד. הסוביניון מנקה ומרענן את החיך בימי הקיץ החמים בישראל ומשתלב היטב עם המטבח הים תיכוני.

יין רוזה

יין רוזה מיוצר בסגנון המסורתי. ענבי הגרנאש נבצרים מוקדם לשמירת רמת החומציות הגבוהה ותכולת האלכוהול הנמוכה. הם נדחסים בעדינות עם מגע קצר עם הקליפה ואז מתוססים בתסיסה קרה לשמירת האסטרים והארומות. ביין רוזה, אנו מחפשים סגנון פירותי, נקי ומרענן.

שרדונה

היין Betty’s Cuvee הוא תמהיל בורדו מסורתי של קברנה סוביניון, פטיט ורדו וקברנה פרנק לכבוד משפחת רוטשילד בצרפת. בתהליך הייצור של יין Cuveé אנו מסירים את הענבים מהאשכולות עם פעולת מעיכה עדינה. לאחר 4-5 ימים של השרייה קרה התסיסה מתחילה. אנו טועמים מידי יום כדי לקבל את הטאנינים הנכונים, ולדעת מתי בדיוק להסיר את הקליפה על ידי דחיסה כך שנקבל את ההשריה, הצבעים, הטעמים ותחושת הפה הנכונים. השרייה ממושכת עם הקליפות מסייעת להפיק את מלוא הפוטנציאל של הענבים. אנו מבצעים תסיסה מלולקטית בחבית עם מעט מאוד טלטולים. בתום 20-24 חודשים אנו מבקבקים את היין. אז אנו ממתינים 6-12 חודשים לערך לפני הפצתו לשוק.

Betty’s Cuveé

היין Betty’s Cuvee הוא תמהיל בורדו מסורתי של קברנה סוביניון, פטיט ורדו וקברנה פרנק לכבוד משפחת רוטשילד בצרפת. בתהליך הייצור של יין Cuveé אנו מסירים את הענבים מהאשכולות עם פעולת מעיכה עדינה. לאחר 4-5 ימים של השרייה קרה התסיסה מתחילה. אנו טועמים מידי יום כדי לקבל את הטאנינים הנכונים, ולדעת מתי בדיוק להסיר את הקליפה על ידי דחיסה כך שנקבל את ההשריה, הצבעים, הטעמים ותחושת הפה הנכונים. השרייה ממושכת עם הקליפות מסייעת להפיק את מלוא הפוטנציאל של הענבים. אנו מבצעים תסיסה מלולקטית בחבית עם מעט מאוד טלטולים. בתום 20-24 חודשים אנו מבקבקים את היין. אז אנו ממתינים 6-12 חודשים לערך לפני הפצתו לשוק.

רגבים

תמהיל רגבים הוא תמהיל חדש ויוצא מהכלל של קברנה סובניון (86%) וסירה (14%), שהתיישן במשך 14 חודשים בחביות אלון צרפתי. רגבים הוא יין רבגוני להפליא המשתלב היטב עם כל ארוחה. אנו הפצנו את תמהיל רגבים לכבוד הישיבה התיכונית החקלאית רגבים השמה דגש על הישגים לימודיים, התפתחות אישית וגילוי רוחני באמצעות עבודת האדמה בישראל. 

הערות על טעימה:

ניחוח:
ארומות פירותיות רעננות של פטל ושזיפים טריים.

חיך:
חלק ומאוזן עם סיום ארוך.

זני ענבים:
86% קברנה סוביניון
14% סירה

פרטים טכניים:
אלכוהול 14.4%

התיישנות במשך 14 חודשים בחביות אלון צרפתי.

לביקור בחנות של בת שלמה

דילוג לתוכן